11.6 C
Sarajevo
Utorak, 27 Septembra, 2022

Asocijacija mladih SDA u Podrinju: predsjednik Izetbegović je vjeran predstavnik svog naroda i svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Na svakom pedlju BiH – Sjednica Predsjedništva AM SDA u Zvorniku


Predsjedništvo Asocijacije mladih SDA BiH održalo je sjednicu u Zvorniku. Prije početka sjednice upriličili su posjetu memorijalnim centrima i obilježjima u Vlasenici, Milićima, Bratuncu i Potočarima gdje su položili cvijeće i odali počast.

Gost na sjednici predsjedništva Asocijacije bio je potpredsjednik SDA i nosilac liste za Parlamentarnu skupšinu BiH Edin Ramić, gdje je upoznao članove predsjedništva AM BiH sa aktuelnom političkom situacijom u manjem bh. entitetu, te predstojećim predizbornim aktivnostima i planovima SDA i koalicije “Pokret za državu”.


Predsjedništvo Asocijacije mladih SDA BiH donijelo je slijedeće zaključke:

1. Ponosni smo na ulogu koju Stranka demokratske akcije ima u osnivanju i djelovanju Koalicije “Pokret za državu”. Ujedinjeni nastup probosanskih stranaka predstavlja snažan oslonac u suprotstavljanju destruktivnim i dezintegracijskim politikama, koje dolaze iz tog dijela Bosne i Hercegovine.

Koalicija naglašava važnost političkog ukrupnjavanja patriotskih snaga i potvrđuje državotvornu svijest i političku odgovornost svih deset stranaka, njihovog rukovodstva, kandidata i članova.

Pozivamo birače u domovini i dijaspori da pruže podršku kandidatima Koalicije “Pokret za državu” i pomognu osvajanju dovoljnog broja mandata u Narodnoj skupštini RS-a i kandidatu za predsjednika/potpredsjednika Senadu Bratiću, što bi vodilo jačanju probosanskog bloka i njegovoj važnijoj ulozi u formiranju skupštinske većine.

2. Ohrabreni smo porukama i načinom na koji je predsjednik SDA BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH, g. Bakir Izetbegović započeo svoju kampanju. Njegova jasna opredjeljenost ka  čuvanju i daljem razvoju Bosne i Hercegovine, pomirujuća politika integralizma, dobronamjernosti i saradnje, inspiracija su mladim političkim aktivistima SDA, među kojima je veliki broj izbornih kandidata.

Predsjednik Izetbegović je iskusan i stabilan kandidat, vjeran predstavnik svog naroda i svih dobronamjernih građana Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da ta dosljednost nema konkurenciju.

- Advertisement -spot_imgspot_img
NEMOJTE PROPUSTITI
- Advertisement -spot_img
Možda vas zanima
- Advertisement -spot_img