11.6 C
Sarajevo
Utorak, 27 Septembra, 2022

Windows 11 dobija nove opcije za poboljšanje bezbijednosti

Microsoft je trenutno u posljednjim fazama dodatnog testiranja i "glancanja", kao i ispravke bagova

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Microsoft radi na više frontova kada je u pitanju poboljšanje Windowsa 11, a najnovija verzija uključuje nadogradnju koja je mnogima promakla.

Radi se o zaštiti od nasilnih napada, koja je podrazumijevano omogućena u Windows 11 verzijama. Također, opcija bi trebalo da bude aktivirana i za sve uređaje nakon što naredna veća verzija operativnog sistema postane dostupna korisnicima kasnije tokom godine.

– Win11 verzije sada imaju podrazumijevano zaključavanje kako bi se izbjegli RDP i drugi nasilni napadi vektora za lozinke. Ova tehnika se često koristi u ransomver i drugim napadima, a ova kontrola će otežati nasilne napade, što je odlično – istakao je Dejvid Veston, potpredsjednik za bezbjednost i poslovanje u kompaniji Microsoft.

Kada je u pitanju period tokom kojeg se spomenuta funkcija očekuje na uređajima, velika je vjerovatnoća da će se to desiti u okviru objave Windows 11 22H2 verzije operativnog sistema.

Microsoft je trenutno u posljednjim fazama dodatnog testiranja i “glancanja”, kao i ispravke bagova u okviru Windows 11 22H2 verzije.

- Advertisement -spot_imgspot_img
NEMOJTE PROPUSTITI
- Advertisement -spot_img
Možda vas zanima
- Advertisement -spot_img