15.5 C
Sarajevo
Petak, 30 Septembra, 2022

Košarkašice ipak idu na SP: Vlada Kantona Sarajevo izdvaja 150.000 KM

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

KSBiH danas je izdao saopštenje u kojem se navodi da nemaju novčana sredstva da kupe karte koje do ponedjeljka moraju da se predaju FIBA-i na uvid.

U pitanju je cifra od 150.000 KM.

“Čekajući da se ispune obećanja i najave o pomoći Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, kao i reakciju institucija, dužni smo saopštiti kako je opasnost od neodlaska ženske košarkaške reprezentacije na historijski nastup na Svjetskom prvenstvu postala sasvim realna opcija.

U ponedjeljak ističe posljednji rok za kupovinu avionskih karata za Australiju, za koje je potrebno izdvojiti 150.000 KM.

Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja”, soji u soapštenju KSBiH.

Oglasio se i generalni sekretar KSBiH , Amer Čolan.

“Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje”, rekao je Čolan i dodao:

“Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke.

Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastroifalnim posljedicama.”

Ipak stižu brzo dobre vijesti i naše košarkašice putuju u Australiju.

Vlada Kantona Sarajevo upaltit će potrebnih 150.00 KM za karte, tako da će naša selekcija otputovati na takmičenje sa 12 najboljih reprezentacija planete.

Podsjetimo, naše djevojke su plasman u Australiju osigurale osvajanjem petog mjesta na Eurobasketu prošle godine.

- Advertisement -spot_imgspot_img
NEMOJTE PROPUSTITI
- Advertisement -spot_img
Možda vas zanima
- Advertisement -spot_img