18.8 C
Sarajevo
Utorak, 27 Septembra, 2022

Kia i ove godine s nagradom Red Dot

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Korporacija Kia je s Red Dot novim priznanjem “Pobjednik” za smjernice korporativnog dizajna ponovo potvrdila svoju konkurentsku prednost.

“Kia CI Guideline” je dizajnerski priručnik za dosljedno komuniciranje korporativnog imidža s klijentima širom svijeta u skladu s novim usmjerenjem i strategijom brenda. Genijalne smjernice opisuju dizajnerske elemente brenda, kao što su npr. logotip, slogan i tip slova. Od prošlogodišnjeg ponovnog lansiranja brenda Kia ubrzano ulazi u budućnost s ciljem da postaje “pružalac rješenja za održivu mobilnost”.

Osvojeno priznanje Red Dot za smjernice korporativnog dizajna odražava Kijine napore da dizajnom predstavlja svoje vrijednosti  i kupcima pruža jedinstveno iskustvo.

Tri korejske sestrinske marke iz Hyundaijeve automobilske grupacije ꟷ Kia, Genesis i Hyundai Motor ꟷ ovaj put su osvojile čak 8 dizajnerskih nagrada Red Dot, između ostalog dvije najprestižnije nagrade ‘najbolje od najboljih’ (‘Best of the Best’) i šest nagrada ‘Pobjednik’ (‘Winner’), a ovogodišnji događaj „Red Dot Award: Brand & Communication Design 2022“ odvijao se u njemačkom dizajnerskom centru Sjeverna Rajna-Vestfalija.

- Advertisement -spot_imgspot_img
NEMOJTE PROPUSTITI
- Advertisement -spot_img
Možda vas zanima
- Advertisement -spot_img