fbpx
Srijeda, 1 Decembra, 2021
NaslovnicaReceptiTurski sutlijaš

Turski sutlijaš

Sastojci:

-1 l. vode

-1 čaša riže

-1 l. mlijeka

-2,5 kašike rižinog brašna

-1,5 čaše sitnog šećera

-mljeveni orasi ili cimet

Priprema:

  1. Rižu dobro oprati i ocijediti. Istresti je u šerpu i dodati hladnu vodu
  2. Povremeno miješajući kuhati na srednjoj vatri dok riža ne upije svu vodu
  3. Zatim dodati hladno mlijeko, promiješati par puta i pustiti da prokuha
  4. Za to vrijeme u dubljoj posudi razmutite rižino brašno sa jednom čašom vode
  5. Kada sutlijaš prokuha, oduzeti 1-2 kutljače i dodati u posudu sa rižinim brašnom
  6. Dobro promiješati i uliti u sutlijaš, miješajući kuhati do 10 minuta
  7. Dodati šećer i pustiti još 3-4 minute da kuha
  8. Rasporedite sutlijaš u željene posude i kada ohladi pospite ga sa mljevenim orasima, mljevenim orasima ili cimetom

(Objektiv) R.A.

PREPORUČUJEMO

Kolač od maka i jabuka

Bubble hljeb

Punjene paprike

- Reklama-

Najčitanije