fbpx
Srijeda, 1 Decembra, 2021
NaslovnicaCryptoSteam zabranio igre s kriptovalutama, Epic Games Store će ih prihvatiti

Steam zabranio igre s kriptovalutama, Epic Games Store će ih prihvatiti

Čelništva Steama i Epic Games Storea oprečnih su stavova oko igara koje koriste blockchain tehnologiju, tj. kriptovalute i NFT-ove.

Ovoga tjedna najveća platforma za digitalne PC igre odlučila je potpuno zabraniti igre koje se vežu uz kriptovalute i NFT-ove. Svoju odluku nisu javno obrazložili, ali prilično je lako razumjeti zašto je do zabrane došlo. Kriptovalute i NFT-ovi (certifikati vlasništva nad digitalnim sadržajem) imaju stvarnu monetarnu vrijednost, što znači da su u kontekstu igara pravi magnet za one koji bi se okoristili varanjem igrača.

Zabilježeno je već nekoliko slučajeva financijskih prevara od kojih je možda najpoznatijom otuđeno 2,7 miliona dolara za obećanu igru koja nikad nije bila napravljena.

Naravno, ne znači to da su sve igre koje su bazirane na blockchain tehnologiji isključivo mutna posla. Međutim, za Valve je očito preveliki rizik dopustiti prodaju igara u kojima korisnici Steama mogu biti financijski oštećeni kroz razne malverzacije.

Naravno, tu je i pitanje što Valve točno dobiva od toga jer transakcije kriptovaluta i NFT-ova u igrama ne podliježu istim pravilima kao transakcije dodatnih sadržaja na Steamu, od kojih Valve kupi 30% provizije.

No, čim je su vlasnici Steama potiho blokirali kriptovalutne igre, javila se konkurencija iz Epic Games Storea. Njihov šef tako poručuje da će Epic Games Store rado prihvatiti igre s blockchain tehnologijom… pod uvjetom da se pridržavaju relevantnih zakona, da su potpuno transparentne i ograničene za prikladnu dob. Doduše, sam Epic Games u svojim igrama neće koristiti kriptovalute – barem ne za sada.

Izvor: www.hcl.hr

PREPORUČUJEMO
- Reklama-

Najčitanije