fbpx
Srijeda, 1 Decembra, 2021

Rožata

Sastojci:

-1 l. mlijeka

-300 gr. kristal šećera

-2 vrećice vanilin šećera

-malo limunove korice

-7 jaja

-2 žumanca

-maslac za kalupe

Karamel:

-200 gr. šećera

-200 ml. vode

Ukrašavanje:

-šlag pjena

Priprema:

  1. Mlijeko, šećer i vanilin šećer te malo limunove korice skuhajte i ohladite
  2. Posebno istucite jaja i žumanca te ih izmiješajte s pripremljenim mlijekom
  3. Zatim mješavinu izlijte u veći kalup ili u manje kalupe po želji, koje prethodno treba premazati maslacem i obliti karamelom
  4. Stavite u pećnicu i pecite (kuhajte) na 180°C oko 20 minuta ako su manji kalupi, odnosno 40 minuta ako je kalup veći
  5. Karamel pripremite tako da šećer stavite u posudu s nekoliko kapi vode i karamelizirate do svijetlo smeđe boje

(Objektiv) R.A.

PREPORUČUJEMO
- Reklama-

Najčitanije