fbpx
Petak, 21 Januara, 2022
NaslovnicaOstaloOzvaničen početak radova na dionici auto-puta na Koridoru Vc

Ozvaničen početak radova na dionici auto-puta na Koridoru Vc

U naselju Rudanka kod Doboja danas je ozvaničen početak radova na drugoj dionici auto-puta na Koridoru Vc na teritoriji Republike Srpske.

Ozvaničenju radova na petlji Kostajnica prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Ćorić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović.

Prisutni su i predstavnici Delegacije EU u BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i direktor “Autoputeva” Dušan Topić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Druga dionica auto-puta na koridoru Vc na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, poznata kao “dobojska obilaznica”, dužine je šest kilometara, a rok za završetak radova je tri godine.

Riječ je o veoma zahtjevnoj dionici, na kojoj je planirana izgradnja dva tunela dužine oko dva kilometra – Putnikovo brdo jedan i Putnikovo brdo dva, izgradnja mosta preko rijeke Bosne dužine oko 330 metara, te vijadukta dužine oko 290 metara.

Predviđena je izgradnja i devet potpornih zidova ukupne dužine 2.200 metara.

Izvođač radova je firma “Integral inženjering” Laktaši, a radove nadzire “IRD inženjering” iz Rima.

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 150.000.000 eura, te sufinansiran grant sredstvima Evropske komisije putem Investicionog fonda za Zapadni Balkan u iznosu od 38.768.800 eura.

Izvor: www.bhrt.ba

PREPORUČUJEMO
- Reklama-

Najčitanije