fbpx
Petak, 21 Januara, 2022
NaslovnicaOstaloOdređen pritvor muškarcu koji je nožem izbo 15-godišnjaka

Određen pritvor muškarcu koji je nožem izbo 15-godišnjaka

Okružni sud u Bijeljini donio je rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog Branu Mitrovića (60) iz Patkovače kod Bijeljine koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju nad petnaestogodišnjim dječakom N.V. iz ovog semberskog sela. Mitrović je dječaka izbo nožem.

Tokom istražnog postupka utvrđeno je da bi osumnjičeni mogao biti izvršilac krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, te je tužilac konstatovao da postoje svi uslovi da se osumnjičenom odredi jednomjesečni pritvor.

Odbrana osumnjičenog se usprotivila određivanju pritvora, ukazujući na psihičko stanje osumnjičenog i izražavajući sumnju u njegovu potpunu uračunljivost u vrijeme izvršenja krivičnog djela, te je predložila da se izvrši psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog i da se na taj način utvrdi njegova uračunljivost, odnosno sposobnost da shvati značaj pomenutog djela i njegove posljedice.

Zbog bojazni da bi osumnjičeni mogao ponoviti navedeno krivično djelo sa slobode, te i zbog okolnosti da je riječ o krivičnom djelu za koje je zaprijećena kazna zatvora od deset godina ili teža zatvorska kazna, sud je odlučio o donošenju rješenja određivanju pritvora.

– Puštanje na slobodu osumnjičenog moglo bi rezultirati stvarnom prijetnjom za narušavanje javnog reda. Navedeno krivično djelo izazvalo je veliku uznemirenost mještana i oni su izrazili zabrinutost za bezbjednost svoje djece. Osumnjičeni je bio u lošim odnosima sa većinom komšija, što je potvrđeno i izjavama predsjednika Mjesne zajednice Patkovača, lokalnog sveštenika i direktora područne škole, te nije isključena ni mogućnost protesta mještana zbog ranijeg ponašanja osumnjičenog B.M.- navedeno je u obrazloženju rješenja o određivanju pritvora.

Izvor: www.avaz.ba

PREPORUČUJEMO
- Reklama-

Najčitanije