fbpx
Petak, 21 Januara, 2022
NaslovnicaReceptiKolač od maka i jabuka

Kolač od maka i jabuka

Sastojci:

-3 jaja

-100 gr. šećera

-1 vanilin šećer

-100 gr. brašna

-1 prašak za pecivo

-40 gr. pšenične krupice

-100 gr. maka

-100 ml. ulja

-2 naribane jabuke

-3 kašike mlijeka

Čokoladna glazura:

-40 gr. maslaca

-100 gr. čokolade

Priprema;

  1. Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom
  2. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte
  3. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm)
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta
  5. Na laganoj vatri rastopite maslac, maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu
  6. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.

Izvor: www.coolinarika.com

PREPORUČUJEMO

Mafine sa narandžom

Božićni keksi

Bubble hljeb

- Reklama-

Najčitanije