fbpx
Petak, 21 Januara, 2022
NaslovnicaGamingGOG.com bilježi gubitke pa će se vratiti prodavanju starih igara

GOG.com bilježi gubitke pa će se vratiti prodavanju starih igara

Poslovanje digitalnog dućana GOG.com ne ide baš najbolje pa je CD Projekt najavio organizacijske promjene i povratak korijenima te trgovine.

GOG.com, CD Projektova trgovina digitalnih igara za PC, u trećem kvartalu 2021. godine zabilježila je pad u zaradi od 2,2 miliona dolara u odnosu na isti period 2020. godine. Slabija prodaja igara, troškovi administracije, marketinga, poreza i sl. rezultirali su time da GOG.com trenutno nije profitabilna platforma. Iz CD Projekta stoga najavljuju promjene kako bi okrenuli situaciju na bolje.

Glavna promjena bit će vraćanje fokusa na ono po čemu se nekadašnji Good Old Games istaknuo prije 13 godina. Ekipa će tako više napora uložiti na proširivanje selekcije starih igara s fokusom na DRM-free politiku. Zadnjih godina GOG je proširivao svoju ponudu novim igrama, dok se broj starih igara prilagođenih za moderne sustave uglavnom smanjivao.

Vjerni korisnici GOG-a nisu baš blagonaklono gledali na neke poteze vlasnika platforme. Nedavno je tako došlo do negodovanja korisnika zbog toga što se u ponudi igara na GOG-u našao Hitman iz 2016. godine koji je svojim zahtjevom za stalnom internetskom konekcijom bio oprečan DRM-free politici GOG-a. Nakon što su korisnici izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga, igra je uklonjena iz prodaje te su se iz GOG-a ispričali igračima navodeći kako su ih iznevjerili.

Izvor: www.hcl.hr

PREPORUČUJEMO
- Reklama-

Najčitanije