fbpx
Srijeda, 1 Decembra, 2021
NaslovnicaReceptiChocolate Cheescake

Chocolate Cheescake

Sastojci:

Biskvit:

-300 gr. mljevenog keksa

-160 gr. istopljenog maslaca

Fil:

-350 ml. vrhnja za šlag

-600 gr. mascarpone sira

-120 gr. šećera u prahu

-250 gr. istopljene čokolade

Preliv:

-100 ml. slatkog vrhnja

-200 gr. čokolade

Priprema:

  1. Izmiješati keks sa otopljenim margarinom i staviti na dno kalupa
  2. Ostaviti u frižider dok pripremate kremu
  3. Izmiksati čvrsto šlag
  4. Čokoladu otopiti i ohladiti te hladnu dodati u šlag
  5. Maskarpone izmiješati polagano sa šećerom u prahu i dodati u šlag umućen sa čokoladom, izmiksati kratko sve zajedno najmanjom brzinom i staviti na biskvit, poravnjati
  6. Za preliv na blagoj vatri otopite čokoladu prelivenu sa slatkim vrhnjem
  7. Kada se sva čokolada istopi preliv je spreman
  8. Vec ohlađen i stegnut kolač prespite prohlađenim prelivom, sačekajte da se malo stegne i uživajte

(Objektiv) R.A.

PREPORUČUJEMO

Kolač od maka i jabuka

Bubble hljeb

Punjene paprike

- Reklama-

Najčitanije